novice
dogodki
zpisniki
POLETJE V KNJIŽNICI ŠENTVID
Datum: 24.6.2019

Da bo poletje še prijetnejše je knjižnica Šentvid pripravila celo vrsto zanimivosti.

 

Knjižnico lahko v poletnem času obiščete:

 

V ponedeljek in sredo med 8. in 15. uro ter

torek, četrtek in petek med 12.30 in 19.30

 

(velja od 24. 6. do 24. 8. 2019).

MESTO BERE

 

V osmi sezoni projekta Mesto bere smo med 3. decembrom 2018 in 3. majem 2019 prebirali pripovedi iz Afrike. Tudi na letošnjem bralnem seznamu je 60 zanimivih knjižnih naslovov. Na seznamu knjig so, med drugimi, Bookerjevi, Goncourtovi nagrajenci in drugi prejemniki nagrad za književnost ter štirje prejemniki Nobelove nagrade za književnost: Wole Soyinka, Najib Mahfuz, Nadine Gordimer in J. M. Coetzee. Na seznamu afriških zgodb so tudi drugi prepoznavni pisci afriške književnosti, med njimi Ben Okri (Nigerija), Laye Camara (Gvineja), Marima Bâ (Senegal), Tahar Ben Jelloun (Maroko), Ngugi wa Thiong'o (Kenija), Chinua Achebe (Nigerija), al-Tayyib Salih (Sudan), Ama Ata Aidoo (Gana), Mia Couto (Mozambik) in mnogi drugi. Člani Mestne knjižnice Ljubljana (16+) so v času trajanja projekta prebrali vsaj 5 knjig z aktualnega seznama knjig in nam do 3. maja 2019 poslali izpolnjen obrazec ali izpolnili spletni obrazec. Tudi letos bomo enemu med vami podarili nagrado našega sponzorja, vikend paket za dve osebi v Bohinj ECO Hotelu. Projekt Mesto bere ... pripovedi iz Afrike tudi letos pripravljamo tudi v sodelovanju z Mladinsko knjigo, Knjigarno Konzorcij. Projekt zaključujemo s prireditvijo in podelitvijo nagrad junija 2019. Lepo vabljeni tudi na zaključno prireditev!

 

POLETAVCI IN NAJPOLETAVCI

 

Poletavci – poletni bralci

Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!

Če si star(-a) med 7 in 12 let, zelo rad(-a) bereš ali pa malo manj, si pravi(-a) za med Poletavce! V času poletnih počitnic se lahko pridružiš skupini poletnih bralcev tako, da 30 dni vsak dan pol ure bereš karkoli: knjige, stripe, časopisne članke, revije, recepte. Jeseni pa boš vabljen(-a) na zaključno prireditev, kjer boš prejel(-a) majico in priznanje ter sodeloval(-a) v nagradnem žrebanju.

 

Najpoletavci

Če šteješ vsaj 13 let in ne več kot 16 ter si član Mestne knjižnice Ljubljana, se poleti pridruži NajPoletavcem – najstnikom, ki so najboljši poletni bralci in sploh naj, naj, naj. Spremljaj nas na našem Facebook profilu, kjer boš pravočasno obveščen o začetku branja.

 

MAČEK V ŽAKLJU

V Knjižnici Šentvid pripravljamo skrita poletna branja Maček v žaklju, ki ponuja nekoliko starejšo literaturo, a gre za med. Bralci si izposodijo zapakirane vrečke po izboru knjižničarja in šele doma ugotovijo, kaj so dobili. Paketi so oblikovani po zvrsteh, namenjeni so otrokom, mladostnikom in odraslim. Izposoja traja tri tedne z možnostjo podaljšanja.

 

Poletni delovni čas enot MKL Ljubjana si lahko ogledate na: https://www.mklj.si/za-uporabnike/poletni-obratovalni-cas

Kontakti:
T: +386 (0)1 512 46 07
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid